Brány výstavy ABC stavebníctva-Záhrada-Chovateľ sa otvoria 17. marca

09.03.2010 Prešov

Prešov 9. marca (TASR) – Vyše 150 vystavovateľov zo Slovenska a okolitých krajín bude prezentovať svoju produkciu na výstave ABC stavebníctva-Záhrada-Chovateľ, ktorá sa bude konať 17. - 19. marca v Prešove.
Ako dnes informoval TASR jeden z organizátorov podujatia Róbert Šalata z agentúry Bocatius, výstavné priestory v Mestskej hale na ulici Jána Pavla II. budú otvorené denne od 10. do 18. hodiny a podobne ako každý rok je vstup bezplatný.
V expozíciách stavebnej časti nájdu návštevníci široký sortiment materiálov, bytových doplnkov, zatepľovacie systémy, izolácie, zariadenia na úpravu vzduchu a vody, čističky odpadových vôd, ale aj bezpečnostné systémy. Úplnou novinkou budú mobilné domy.
Podľa Šalatu viaceré zúčastnené spoločnosti sa tento rok orientujú na propagáciu technológií, ktoré výrazne prispievajú k znižovaniu energetickej náročnosti budov i domácností. \"Prvýkrát sa predstaví Slovenská inovačná a energetická agentúra. Jej pracovníci poskytnú záujemcom rady, ako znížiť spotrebu energie a tým usporiť nemalé finančné prostriedky, \" dodal.
Prešovčania, ktorí prejavia záujem o plánovanú výstavbu dopravnej infraštruktúry v meste, prípadne v regióne, môžu získať informácie vo výstavných priestoroch spoločnosti Dopravstav Bratislava.
Návštevníci si budú môcť vybrať aj z pomerne širokej ponuky záhradníckeho materiálu. Nebude chýbať náradie, kvety, izbové rastliny, okrasné a ovocné dreviny. Už v prvý deň podujatia sa uskutoční atraktívna súťaž v aranžovaní a viazaní kvetov.
Početné zastúpenie budú mať aj včelári, ktorí okrem predaja medu a výrobkov návštevníkom poskytnú cenné rady o zdravotných účinkoch týchto produktov. Záujemcovia si budú môcť prezrieť aj výstavu holubov a exotického vtáctva.
Sprievodné podujatia vyvrcholia v piatok o 14. hodine sladkou hostinou. \"Žiaci a majstri odborného výcviku Strednej školy Mladosť v Prešove sa pokúsia upiecť 18-metrový kysnutý koláč. Budú v ňom zapečené výhry. Päť šťastlivcov môže nájsť v tom svojom kúsku päťdesiateurovku, ktorá sa stane jeho majetkom, \" spresnil Šalata.
 

Vyberte región